Gogoro – un scuter electric mult așteptat

Industria automobilelor electrice a primit o serie de infuzii masive de capital datorită sumelor mari care se pot obține din vânzarea unui singur automobil electric. Dacă Tesla Motors este un lider de necontestat în industria automobilelor electrice, rulând sume amețitoare, piața scuterelor electrice este ca și inexistentă.
Lipsa unor scutere performante, proiectate și fabricate de companii cu experiență, a lăsat un gol imens pe piață.
Consumatorii care își doresc un scuter electric de calitate încă mai așteaptă modele cu un preț decent și baterii standardizate.
Standardizarea stațiilor de reîncărcare și a bateriilor la nivel european este o problemă politică ce necesită o rezolvare imediată. Viitorii utilizatori ai scuterelor electrice ar trebui să poată folosi aceeaşi conectori și să schimbe bateriile între modelele diverșilor fabricanți.

Scuterul Gogoro ar putea schimba piața

Gogoro este un scuter electric, fabricat de o companie din Taiwan, ce apelează la tehnologiile de ultimă oră pentru a oferi un model cu adevărat performant.

Scuter Gogoro
Scuter Gogoro

Scuterul Gogoro are un motor electric de 9,65 cai putere (de două ori mai puternic ca un motor de 50cc), suspensii adaptabile, jante de 12 inci cu 6 spițe și baterii ce pot fi schimbate de utilizator.

Scuter Gogoro


Viteza maximă este de 95 km/h iar viteza de croazieră recomandată este de 60 km/h.
Scuterul se alimentează de la două baterii litiu-ion, interschimbabile, cu o greutate de 9Kg fiecare. În momentul în care bateriile sunt descărcate, utilizator se poate duce la o stație de reîncărcare și le poate înlocui cu alte două baterii complet încărcate. înlocuirea bateriilor durează câteva secunde, așa după cum puteți vedea în clipul de prezentare de mai jos.
Motorul sincron este răcit cu lichid, iar puterea este transmisă la roata din spate prin intermediul unei curele dințate.
Scuterul Gogoro S va fi disponibil în Taiwan la prețul de 3890 de dolari. Versiunea intermediară costă 3100 dolari, iar varianta de bază pleacă de la 2780 de dolari. Cele trei versiuni au aceleași performanțe, fiind diferențiate de opțiunile alese de cumpărător.

Prezentare scuter Gogoro

Lasă un răspuns