Home » Energie » Harta potentialului solar in Romania

Harta potentialului solar in Romania

Energia soarelui, exploatata cu ajutorul panourilor solare pentru apa calda sau a celor fotovoltaice ce transforma radiatia solara direct in curent electric, poate ocupa un procent important printre celelalte forme de energie pe care le consumam.

Centralele fotovoltaice au inceput sa devina o afacere rentabila cu un castig sigur odata cu introducerea certificatelor verzi. In prezent sunt oferite 6 certificate verzi pentru fiecare MWh produs si livrat in retea.
In privinţa radiaţiei solare, valorile inregistrate pe teritoriul României pot atinge valori maxime în luna iunie (1.49 kWh/ m2/zi) şi valori minime în luna februarie ( 0.34 kWh/ m2/zi).

In harta potentialului solar in Romania, prezentata mai jos, se observa cele mai indicate zone pentru instalarea centralelor fotovoltaice.
Harta potentialului solar in Romania

Etichete: , , , , , , , ,
Postat de in data de 2011/06/12. In categoria Energie, Mediu. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

2 Responses to Harta potentialului solar in Romania

  1. ali-gato

    Deci, cine vrea sa-si faca centrala fotovoltaica trebuie sa mearga la Zimnicea sau undeva prin zona ca sa profite de soare.

    • L3ulGr3u

      Se vede ca nu prea esti informat…ai lasat un comentariu ca sa te afli in treaba. Panourile fotovoltaice functioneaza mai bine la temperaturi scazute. La temperaturi inalte nu mai dau randament. Multi experti solari se feresc de zona din sud pentru ca iradierea mare si temperaturile ridicate le strica jucariile.(panourilor le scad foarte mult din durata de viata)

Leave a Reply