Eroare F239 cuptor Electrolux

Am cumpărat recent un cuptor electric Electrolux EOE7C31X pe care am început să-l folosesc frecvent, testând tot felul de rețete. Cuptorul Electrolux este comandat prin intermediul unui touchscreen (panou tactil) cu ajutorul căruia i se stabilește programul de coacere. Panoul de control și ecranul sunt legate de placa de bază, de control, prin intermediul unui cablu cu mufe. La fiecare pornire, cuptor electric Electrolux își face un autotest prin care sunt verificate, probabil, sondele de temperatură, motoarele, rezistențele electrice și funcționalitatea touchscreen-ului. Cei care s-au jucat cu microcontrolere Arduino înțeleg mai bine cum funcționează cuptorul.

Vreau să vă spun că acest cuptor coace impecabil, mai ales dacă folosiți funcțiile cu ventilator, care uniformizează temperatura și păstrează umiditatea. Cartofii noi la cuptor sunt senzaționali, la fel și coastele, însă nu despre asta vreau să vă povestesc acum.

Electrolux electric owen F239 error

Am tot căutat pe internet eroarea F239 la cuptoarele Electrolux și nu am găsit mare lucru. Răspunsurile fie ocoleau problema, fie mă trimiteau direct la un service specializat.

Eroarea F239 înseamnă că panoul tactil nu poate comunica cu placa de control și nu poate trimite date. De cele mai multe ori, această problemă este cauzată de apa care intră între sticla panoului și placa cu senzori, ce preia atingerile.

Panoul metalic ce conține sticla cu controalele tactile este prinsă de cuptor prin două șuruburi + ce se pot vedea pe lateralul cuptorului. După desfacerea acestora, trageți ușor panoul în sus. Panoul tactil e prins de placa de bază prin firele mov (vezi foto sus). Scoateți ușor mufa de pe placa de bază și detașați panoul. Următorul pas este să detașați placa verde cu ecran. Acesta e prinsă prin cleme de plastic și conectorii. După ce ați extras placa verde, detașați prinderile de plastic alb (foto sus) ce o fixează pe suprafața de sticlă.


Umezeala dintre sticlă și placa cu senzori tactili trebuie ștearsă ușor cu un șervețel (nu cârpă pentru că se poate descărca electrostatic) și uscată ușor cu feonul având grijă să nu supraîncălzim cipurile. După ce ne-am asigurat că nu mai există umezează pe partea electronică, montăm totul la loc în mod invers.

La următoarea pornire a cuptorului, după procedura de autotest, eroarea F239 va trebui să dispară.

Puteți încerca și să încălziți direct sticla cu ecranul tactil din exterior, cu ajutorul unui feon, sperând să evaporați apa din interior, însă e posibil să dureze ceva zile până se evaporă toată.

Spor la gătit!

Alți utilizatori au mai căutat: F239 error, Electrolux electric owen F239 error. Eroarea F239 la cuptor. Electrolux F239. Electric owen F239. F239 error explain. What F239 mean. What does code F239 mean