DS 3 HYBRID și DS 4 HYBRID vor ajunge în România în ultima parte a anului 2024

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

2024 este anul în care tranziția energetică se accelerează pentru DS Automobiles. Înaintea lansării unor modele 100% electrice, marca prezintă noi opțiuni electrificate pentru DS 3 și DS 4.

Cu HYBRID, clienții DS Automobiles pot profita de tehnologia hibrid cu autoîncărcare. În comparație cu un motor pe benzină, aceasta este mai avantajoasă în ceea ce privește confortul și eficiența energetică, precum și costurile de funcționare.

Sistemul HYBRID este conceput pentru a funcționa pe cont propriu. Bateria se încarcă automat în timpul condusului, datorită motorului pe benzină. Deoarece fazele de decelerare sunt controlate automat pentru recuperarea energiei, utilizarea sistemului de frânare mecanică este, de asemenea, considerabil atenuată, cu o reducere a emisiilor de particule fine. Acest sistem este utilizat, în general, de automobilele hibrid cu baterii mici și este avantajos din punct de vedere al fiscalității (taxe, impozite, cost parcări).

În comparație cu DS 3 PureTech 130 Automatic, în ciclul combinat de omologare WLTP, aceste progrese se traduc printr-un câștig de aproape 20% în termeni de eficiență (1,2 litri de combustibil mai puțin necesari pentru a parcurge 100 de kilometri) și o reducere de 27 de grame de CO2 pe kilometru (sau 19%), ajungând la 112 grame de CO2 pe kilometru. În oraș, reducerea consumului este de până la 38% (Cifre furnizate de producător).

Pentru DS 4, economiile pot fi de până la 16% la consumul de combustibil față de ciclul de omologare combinat WLTP (1,1 litri de combustibil mai puțin necesari pentru a parcurge 100 de kilometri), cu o reducere de 15% a emisiilor de CO2, adică o reducere de 21 de grame, până la un minim de 116 grame de CO2 pe kilometru. În oraș, reducerea consumului este de până la 39% (Cifre furnizate de producător).

Date despre motorizările DS 3 și DS 4

Opțiunea HYBRID este alcătuită dintr-un motor pe benzină de 136 CP/230 Nm cuplat la o transmisie automată nouă cu dublu ambreiaj și șase trepte, care integrează un motor electric de 21 kW (28 CP) și 55 Nm. O baterie litiu-ion NMC de 0,9 kWh alimentează sistemul electric cu reîncărcare automată.

Motorul pe benzină este o evoluție majoră a ofertei anterioare, cu o dezvoltare specială pentru sistemul HYBRID. Cu trei cilindri și 1199 cmc, dezvoltă 136 CP, cu un cuplu motor de 230 Nm de la 1750 rpm. Această versiune nouă funcționează pe baza ciclului Miller, care asigură eficiență termodinamică mai mare și, prin urmare, reducerea semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. De asemenea, motorul este echipat cu un lanț de distribuție nou și un turbocompresor nou cu geometrie variabilă pentru maximizarea sustenabilității și a capacității de reacție la turații scăzute.

Motorul electric sincron cu magneți permanenți este integrat în noua transmisie e-DCS6 cu șase trepte și dublu ambreiaj. Cu o putere de 21 kW (28 CP) și un cuplu maxim de 55 Nm, acesta poate funcționa doar cu energie electrică la viteze mici și în condiții de sarcină moderată. În timpul decelerării, motorul electric acționează ca un generator pentru recuperarea energiei cinetice și alimentarea bateriei de 0,9 kWh situată sub podea. De asemenea, sistemul furnizează cu ușurință energie pentru pornirea motorului pe benzină.

Transmisia e-DCS6 contribuie și ea la confortul și eficiența sistemului HYBRID. Limitând pauzele de cuplu, oferă senzația unei deplasări foarte line. Motorul electric, invertorul și calculatorul sunt integrate în aceasta pentru economie de spațiu și masă.

Pentru DS 3, timpul de la 0 la 100 km/h este cu 1,2 secunde mai rapid, ajungând la 8,4 secunde, iar timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este redus cu 1,1 secunde, ajungând la 29,7 secunde, în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic.

Performanțele lui DS 4 sunt, de asemenea, îmbunătățite în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic, cu un timp 0-100 km/h de 10,4 secunde (cu 1,2 secunde mai rapid) și timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este de 31,7 secunde (-1,3 secunde).

DS 3 HYBRID și DS 4 HYBRID vor fi disponibile pentru comandă în România în ultima parte a anului 2024.