Ce se poate face cu diagnoza auto ELM327 Bluetooth?

ELM327 este un microcontroler programabil de la ELM Electronics pentru traducerea interfeței de diagnosticare (OBD) regăsită de regulă pe automobilele moderne.
Protocolul de comandă ELM327 este unul dintre cele mai populare standarde de interfață PC-la-OBD și este implementat și de alți furnizori. ELM327, în varianta originală, este implementat pe un microcontroler PIC18F2480 de la Microchip Technology.

Vezi cele mai mici oferte pentru testere de diagnoză auto!


Cele mai multe adaptoare ELM327 se pot conecta prin Bluetooth direct la telefon (codul pentur Bluetooth este 0000 sau 1234, în funcție de producător). Alimentarea adaptorului se face prin mufa OBD 2 și nu are nevoie de o altă sursă de curent.

Funcțiile ELM327

Citiți codurile de diagnosticare, atât generice, cât și specifice fabricantului și afișați semnificația lor (peste 3000 de definiții de cod generice în baza de date).

ELM 327 Mini Bluetooth


Ștergeți codurile de defecțiuni și dezactivați MIL („Indicator de defecțiune”, mai cunoscut sub denumirea de „Check Engine Light”) Funcționează pe mașinile cu mufă OBD2: benzina fabricație din anul 2000-prezent și diesel 2003/2004-prezent.


Va fi necesară inslatalare unor aplicații specializate din Google Play cum ar fi Torque, OBD Doctor, etc.


Cititorul ELM327 afișează date în timp real de la senzori, inclusiv: turațiile motorului, calcularea valorii sarcinii, temperatura lichidului de răcire, stare sistem de alimentare, viteza vehiculului, consum combustibil pe termen scurt, consum combustibil pe termen lung, presiune galerie de admisie, avans distribuție, temperatura de admisie a aerului, debit de aer, poziția clapetei de accelerație, senzor de oxigen, presiune combustibil.

Cu ce automobile este compatibil ELM327

ELM327 este compatibil cu autovehicule de la: Alfa Romeo / Audi / Bentley / BMW / Cadillac / Chevrolet / Chrysler / Citroen / Dacia / Daewoo / Fiat / GM / Honda / Hyundai / Isuzu / Jaguar / Jeep / Kia / Land Rover / Lexus / Mazda / Mercury / Mini / Nissan / Mitsubishi / Opel / Peugeot / Porsche / Renault / Rover / Saab / Seat / Skoda / Toyota / Vauxhall / Volvo / Volkswagen.
Vehiculul trebuie să fie compatibil cu OBD II 16-pin DLC (Data Link Connector).

Cum se conectează ELM327 Bluetooth?