Tesla Y intră într-o zonă de preț unde va concura puternic SUV-urile nemțești

Tesla Model Y

Elon Musk a prezentat joi, 14 martie 2019, modelul Tesla Y . Vehiculul este derivat din Model 3, aproximativ 75% din componente fiind aceleași. Masina poate ajunge de la 0-60 în 3.5 secunde, modelul standard având o autonomie de 480 de kilometri. Prețul noului SUV va începe la 39.000 de dolari (34.500 Euro), modelul cu autonomie mărită costând 47.000 de dolari. Odată cu modelul Y, Musk completează planul său de a avea modelele Tesla „S-E-X-Y”.

Tesla Model Y
Tesla Model Y


Tesla Y este un SUV cu 7 locuri, deci un SUV mare, ce poate fi configurat în mai multe moduri. Spre deosebire de SUV-urile cu motor termic, cum ar fi BMW X3, X4 sau VW Tiguan, Tesla Y este o alternativă mai bună din punct de vedere economic, atât din punct de vedere al prețului de achiziție cât și a costurilor de întreținere.


Tesla Y are un sistem avansat de conducere autonomă spre deosebire de concurenții săi germani care nici măcar nu visează la o tehnologie atât de înaltă. Mai mult, Tesla Y are tracțiune 4×4, posibilitatea de a ajunge de la 0 la 100km/h în numai 3,5 secunde și motoare mai puternice și mult mai fiabile.


Începând cu anul 2020, automobil electric va deveni mai ieftin decât cel cu motor termic, cel puțin în zona premium.

Elon Musk a prezentat Tesla Y