UPS comandă 10.000 de vehicule electrice

Flotele de vehicule utilitare electrice capătă amploare. Pornite la început ca un exercițiu de marketing, ce dorea să atragă atenția presei asupra intențiilor companiilor de a proteja mediul înconjurător, vehiculele electrice au trecut la munca de jos, arătându-și toate avantajele pe care au – consum redus de energie, costuri reduse de utilizare și de întreținere, ușurință în utilizare.


UPS a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Arrival, companie care produce platforme pentru vehicule electrice, dar și vehicule electrice la comandă. Odată cu investiția în Arrival, UPS s-a angajat să achiziționeze 10.000 de vehicule electrice, construite special pentru UPS. De asemenea, UPS va avea prioritate în achiziționarea de vehicule electrice suplimentare. UPS va colabora cu Arrival pentru a dezvolta o serie de mașini electrice, echipate cu sistemul ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems). Această tehnologie are rolul de a spori siguranța și eficiența operațională, oferind inclusiv posibilitatea de circulație automatizată în depozite. UPS va testa funcționalitățile ADAS ulterior, în acest an.


În România, eMAG face primii pași serioși spre flotele de vehicule utilitare electrice. Serviciul eMAG Green Delivery va livra coletele numai cu automobile 100% electrice.


„Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice” a declarat Radu Ilinof, director în cadrul eMAG.

Pentru început, eMAG Green Delivery va include șase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete și autonomie între 200 și 300km.