Tarom introduce cursa directă Iași-Timișoara

Tarom introduce cursa directă Iași-Timișoara, operată cu avioane ATR42-500. Tarifele (teoretice) încep de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Am încercat să cumpăr un bilet pe Tarom.ro, iar prețurile afișate de aplicație au fost cu mult mai mari.

Tarom Boeing 737-700
Boeing 737-700

Prețurile pentru o călătorie Iași-Timișoara cu Tarom sunt cuprinse între 40 de euro și 185 de euro (depinde de cursă și momentul rezervării). Prețurile nu sunt tocmai mari, însă puțini români își permit luxul de a plăti 67 de euro pentru a călători cu avionul pe cursele interne. Avioanele Tarom au o încărcare puțin mai mare de 60% pe cursele interne și nu de puține ori se întâmplă ca pe unele curse să fie 15-20 de călători.
Pe șosea, distanța este de aproximativ 636km, iar călătoria durează 10 ore. Dacă în automobil se află două s-au mai multe persoane, diferența de cost între biletul de avion și costul cu combustibilul este destul de mare.
Trenul pare a fi cea mai nefericită variantă. Călătoria durează nu mai puțin de 16 ore și prețul unui bilet la clasa a doua este de 91 de lei.
Întrebarea care se pune este: Cum ar funcționa în România trenurile de mare viteză dacă noi nu avem bani să umplem un avion ATR cu 42 de locuri?
Un tren de mare viteză are 1000 de locuri, iar prețul unui bilet este comparabil cu tarifele practicate de companiile de transport aerian.

Lasă un răspuns