Automobile electrice second-hand pe Autovit

Piața automobilelor second-hand din România a crescut foarte mult în ultimul an, mai ales când automobilele au început să circule liber, așa cum e normal, ca orice altă marfă.
În România încă mai e loc de creșterea pieței auto, lipsa altor taxe aberante favorizând circuitul natural al automobilelor. Cei care consideră aceste înmatriculări de automobile second-hand ca dăunătoare pentru mediu sau pentru piață trebuie să conștientizeze faptul că achizițiile și înmatriculările nu vor crește la infinit, ci se vor stabiliza peste câțiva ani. Un alt lucru care trebuie luat în calcul e acela că automobilele second-hand aduse în România (rable cum le numescu unii) sunt Euro 4, Euro 5, iar unele au sisteme start/stop, sunt hibrid sau chiar electrice.

Automobile electrice second-hand

Piața automobilelor electrice second-hand din România e abia la început de drum. Astăzi (24 martie 2018) pe siteul Autovit.ro sunt puse la vânzare circa 39 de automobile electrice second-hand. Multe dintre ele au prețuri mari, însă altele devin interesante pentru mulți, mai ales pentru aceia care vor o a doua mașină pentru oraș.
Spre exemplu, un Renault Zoe din anul 2014, cu numai 27 500 km la bord și un preț de 9990 euro este o opțiune atractivă din punct de vedere economic pentru cineva care face naveta în oraș și parcurge sub 50km pe zi. Economia obținută din eliminarea costurilor cu combustibilii, lubrifianții, filtrele și întreținerea unui automobil cu motor termic, cum ar fi un Clio, va duce la un cost total de exploatare sensibil mai mic.

Renault Zoe
Renault Zoe

Lasă un răspuns