Linie feroviara de mare viteza inaugurata in Suedia

Bombardier a livrat sistemul de control feroviar BOMBARDIER INTERFLO 450 pentru noua linie ultramoderna ce va intra in operare pe coasta de Nord-Est a Suediei, intre Myland si Gimonäs.
Cu abilitatea de a opera la viteze de pana la 250 de km/h, linia de 190 km va deveni cea mai rapida din tara. Regiunea, ce include o serie de locatii industriale semnificative, va beneficia de transport de marfa eficient si timp de calatorie pentru pasageri redus semnificativ.
Solutia Bombardier ERTMS Level 2 va pune baza dezvoltarilor ulterioare, in toata regiunea. In cadrul proiectului Botnia, Bombardier va livra si produsele de cale necesare pentru 22 de statii de tren situate de-a lungul linei de mare viteza; aceasta ruta are 143 de poduri si 25 km de tunele, incluzand protectie automata atat pentru tren (la bord ) cat si protectie de cale.
Inaugurarea a fost gazduita de Borniabanan AB alaturi de comunitatile locale si a avut loc in prezenta Majestatii Sale, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei. Au participat, de asemenea, invitati din Parlamentul suedez, politicieni locali si alti oficiali, precum si reprezentanti ai companiilor implicate in constructia liniei si presa. Ca punct central al celebrarii, oaspetii au parcurs aceasta noua linie, cu opriri in 4 dintre orasele mari aflate de-a lungul rutei.
Bombardier este un conglomerat canadian cu prezenta in industria feroviara si aeronautica. Compania primeste subventii masive de la statul canadian pentru a rezista concurentei internationale.

Lasă un răspuns