Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity este testat la Cluj-Napoca

TRUSTON

Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity este testat la Cluj-Napoca. Acest model este asamblat de o firmă din Baia Mare, iar kitul este importat din China. e-UpCity poate avea între 80 și 95 de locuri. Autobuzul este pus în mișcare de un motor electric cu magnet permanent, cu o putere nominală de 150KWh. Bateria cu fosfat feric de litiu are o putere de 242kWh și este răcită cu lichid.

În perioada 23 septembrie – 06 octombrie 2021 ATP Bus va rula în cadrul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca S.A. Bucureștiul ar putea fi unul dintre clienții ATP, mai ales că e-UpCity pornește de la 350.000 euro, adică tot atât de mult cât a fost plătit pe autobuzele diesel-hibrid de la Mercedes. Pentru comparație trebuie să menționăm că un autobuz electric de la Mercedes, similar ca performanțe și fiabilitate, costă 600.000 de euro. Autobuzele Otokar au costat între 223.000 – 260.000 de euro, în condițiile în care cele două modele sunt comparabile din punct de vedere al calității.

După ce a rulat oficial în teste în Oradea, Brăila, Făgăraș, Târgu Mureș și Turda, ATP Bus ajunge și la Cluj-Napoca. Așa cum ne-am propus pentru acest an, înscriem e-UpCity în cât mai multe sesiuni de prezentare în țară, prezentăm tehnologia, simplitatea ei și modul cum poate să ne facă viața mai frumoasă. Toate datele culese și feedbackul realist sunt importante în evaluarea prototipului nostru – și mai ales din partea companiilor de transport care au deja experiență în exploatarea autobuzelor electrice. Aprecierile în urma sesiunilor de testare continuă să fie foarte bune: rezultatele din punct de vedere tehnic sunt pozitive, este un produs simplu, confortabil și răspunde cerințelor”, a declarat Mircea CIRȚ, președintele ATP Group.