Deloitte comandă 140 MINI Electric

MINI 2018

Companiile sunt principalii clienți pentru automobile electrice. În Europa și în România, companiile mari nu au ezitat să cumpere flote de automobile electrice. Companii precum Spark, DB Schenker, Transelectrica, Enel, Sameday, FAN Courier, sau chiar bănci și societăți de asigurări au cumpărat loturi de automobile electrice. În România, Renault Zoe a fost cel mai dorit model, depășind cifrele inițiale atinse de BMW i3.


Deloitte comandă 140 MINI Electric pentru a îndeplini cererea în creştere de maşini electrice: cea mai mare comandă MINI Electric din Europa până acum.
Cu o infrastructură suplimentară de încărcare, Deloitte doreşte să aducă o contribuţie semnificativă la neutralitatea climei. În august anul trecut (2020), Deloitte a adăugat primele 100 MINI Electric la flota sa. Acum, compania anunţă că adaugă 140 de automobile MINI Electric noi în flota sa electrică. Flota Deloitte numără acum 240 MINI Electric. Modelele MINI electrice, cu oglinzile retrovizoare verzi în culoarea Deloitte, sunt deosebit de populare în rândul noilor angajaţi. În total, Deloitte a comandat 540 MINI noi din iunie anul acesta.


Pe lângă achiziţionarea de maşini electrice, Deloitte investeşte foarte mult în infrastructura sa de automobile electrice. De exemplu, biroul belgian are în prezent 540 de staţii de încărcare pentru automobile electrice şi plug-in hybrid.


MINI electric se bucură de succes pe piața din Vestul Europei. Un alt client de flotă de anvergură vine din Austria, unde compania Biogena a achiziţionat 82 de modele. La nivel global, MINI electric reprezintă deja 15% din totalul vânzărilor, în timp ce în România a urcat deja la 25% în prima jumătate a acestui an. Tot România este prima ţară care a pregătit un model electric de curse, o premieră absolută – modelul MIMI Racing deja câştigând fani în motorsportul local.