Home » Social » Producatorii francezi sunt sustinuti de stat

Producatorii francezi sunt sustinuti de stat

 

Producatorii francezi, asemeni colegilor lor din Statele Unite ale Americi si Marea Britanie, vor beneficia de un ajutor sub forma de imprumut din partea statului in valoare de 11.8 miliarde de dolari. Principala conditie pusa de statul francez este mentinerea locurilor de munca in uzinele din hexagon. Banii vor fi folositi pentru eficientizarea productie precum si pentru dezvoltarea unor noi autoturisme mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Renault si PSA Peugeot Citroën vor primii fiecare cate 3.9 miliarde de dolari in timp ce divizia de de camioane Renault, acum in componenta producatorului suedez Volvo AB va beneficia de un imprumut in valoare de 785 milioane de dolari.

Piata europeana, care se vrea cel putin in teorie libera, este afectata de masurile protectioniste pe care statele din componenta uniunii le adopta pentru sustinerea industriilor proprii. In acest mod se creaza diferente intre competitori si se descurajeaza eventualele companii care ar putea sa faca concurenta producatorilor auto din vest.

Etichete: , , ,
Postat de in data de 2009/02/12. In categoria Social. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.