Mavizen prezinta motocicleta electrica TTX02

Mavizen a lansat recent in cadrul salonului auto SEMA ce se desfasoara in Las Vegas, o motocicleta electrica ce se remarca prin viteza maxima atinsa ce se apropie de 130mph (208 km/h). Motocicleta TTX02 este propulsata de doua motoare electrice fara perii Agni 95 ce ofera o putere totala de 100 de cai. Energia electrica este stocata in intr-un grup de acumulatori cu LiFePO4 (fosfat feric de litiu), unii dintre cei mai eficienti acumulatori existenti la ora actuala. Motorul lucreaza la tensiunea de 72 de volti, are 5000 de rotatii pe minut si un cuplu de 53Nm in momentele in care absoarbe 400 de amperi din baterii. Bateriile sunt protejate improtriva supraincalzirii, supravoltajului si a descarcarii peste limita minima admisa de un kit electronic special.
Autonomia motocicletei ce va concura in cursa ce se va desfasura in Isle of Man este de 38 de mile (60 de kilometri) dar versiunile de strada ar putea depasi destul de lejer aceasta valoare. Toate sistemele electrice sunt gestionate de un calculator ce ruleaza sistemul de operare Linux, dispune de un IP propriu si permite conectarea wireless a unui laptop prin care se monitorizeaza modul de lucru al motocicletei. Distractia nu e insa pe gratis, Azhar Hussain fondatorul companiei ce construieste noua motocicleta, spune despre pretul acesteia ca se poate apropia de 40.000 de dolari.
In clipul de mai jos puteti vedea cateva momente ale conferintei de presa in care noua motocicleta electrica este prezentata:


Lasă un răspuns