Polonezii ne propun vehiculul electric Re-Volt

Polonezii continua sa ne uimeasca cu masinile lor foarte mici. Daca Fiat Polski constituia o curiozitate pe litoralul romanesc in anii ’80 astazi un nou vehicul la fel de ciudat este propus pentru transportul urban individual.
Re-Volt este o versiune regandita a mai vechiului SAM, acum triciclul beneficiaza de un motor electric alimentat de un set de acumulatori litiu-ion de 7KWh. Pentru numai 14000 de euro (echivalentul unui automobil cu motor termic mai mult decat decent) clientii care opteaza pentru acest vehicul se pot deplasa in interiorul oraselor intr-un mod total ecologic. Re-Volt are o autonomie ce poate ajunge pana la 100 de kilometri  si o viteza maxima de 90 de kilometri pe ora. Franarea se realizeaza in doua etape, lampa spate aprizandu-se in doua trepte. In prima etapa frana regenerativa incarca acumulatorii recuperand o parte din energia cinetica, a doua treapta presupune actionarea sistemului hidraulic. Motorul electric cu o putere de 15 cai propulseaza vechiculul la viteza de 50 de kilometri la ora in numai 7 secunde, un timp onorabil posibil datorita cuplului mare de care acesta dispune.
Cu un pret ce depaseste limita acceptabila si cu un design ciudat, sansele ca acest model sa se bucure de o farama de succes sunt minime.

SAM Revolt
SAM Revolt

Lasă un răspuns