Programul "Rabla" trebuie sa continue

Programul de innoire a parcului auto ar trebui sa se deruleze pe o perioada de inca patru-cinci ani, pentru ca in Romania vechimea medie a masinilor este de 13 ani, in timp ce in UE-15 este de pana in opt ani, a declarat presedintele APIA, Ernest Popovici.
„La conferinta OICA (Organizata Internationala a Constructorilor de Automobile) de anul acesta majoritatea statelor care deruleaza un program Rabla au spus ca vor prelungi sistemul de prima de casare cu doi pana la cinci ani. Trebuie subliniat faptul ca multe dintre aceste tari au parcuri auto mai mult mai tinere fata de al nostru”, a precizat reprezentantul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Reprezentantii APIA estimau in octombrie ca numarul masinilor care mai pot fi casate, pana la 11 decembrie, era de circa 34.000, mai mult de jumatate din tinta de 60.000 de masini stabilita de autoritati pentru intregul an. Programul „Rabla” este o „inventie” romaneasca preluata de majoritatea statelor din lume care au industrie auto proprie. Veniturile aduse la bugetul de stat prin stimularea industriei auto sunt substantiale.
Sursa: Mediafax via Dacia

Lasă un răspuns