Lenovo lanseaza monitoare ecologice

Lenovo a lansat cinci noi modele de monitoare Think Vision care duc design-ul ecologic, functionalitatea si performanta optica catre urmatorul nivel. Noua linie de monitoare include Lenovo ThinkVision L2251xWide, alaturi de monitoarele ThinkVision L1711p, L1951p Wide, L2250p Wide and L2251p Wide. Lenovo extinde angajamentul fata de mediu prin principiul „Reduce. Refoloseste. Recicleaza.” Toate monitoarele ofera un TCO scazut, sunt certificate EPEAT Gold si consuma cu pana la 53% mai putina energie decat modelele anterioare, depasind astfel criteriul Energy Star 5.0. De asemenea, monitoarele ofera o functionalitate imbunatatita cu un sistem audio imbunatatit si un suport ergonomic flexibil.
Fiind primul monitor certificat TCO Edge, Think Vision L2251x intruneste cele mai stricte niveluri ergonomice, ecologice si de siguranta. De exemplu, monitorul consuma doar 21 de wati, cu mult mai putin decat media de 49 de wati consumati de monitoarele din aceeasi clasa. Toate monitoarele folosesc tehnologia LED, lumina ambientala si senzori de proximitate care ajuta la scaderea consumului de energie. Daca intreaga industrie a monitoarelor ar folosi tehnologia LED, pana in anul 2013, s-ar putea reduce emisiile de CO2 cu pana la 30 de tone. Instalarea senzorilor de proximitate permite reducerea considerabila a consumului de energie pe intervalul de timp in care nu suntem in fata calculatorului. Ca parte a unui mediu sanatos la serviciu si acasa, noile monitoare nu contin mercur si arseniu. De asemenea, Lenovo a redus folosirea masei plastice cu 14%, reducand astfel si greutatea pachetului de livrare pentru noile monitoare ThinkVision.
Lenovo foloseste 100% masa plastica reciclabila pentru monitorul L2251x, iar materialele de ambalare pentru livrare sunt de asemenea reciclabile. Pentru prima data, Lenovo foloseste o husa protectoare, tesatura inovatoare biodegradabila pentru livrarea monitorului L2251x. Aceasta metoda de ambalare permite salvarea unei mase considerabile de plastic in fiecare an. Husele Lenovo ThinkVision pot fi folosite de clienti chiar si pentru activitati zilnice precum ducerea hainelor la curatatorie sau pentru cumparaturi. Folosind de 100 de ori husa Think Vision in schimbul uneia de plastic, clientii pot ajuta reducerea emisiilor de CO2 cu 24 de kg.
Lenovo ofera o varietate de optiuni pentru reciclarea computerelor, peste tot in lume. Cosumatorii din America de Nord pot obtine chiar si premii pentru reciclare, daca vechiul lor calculator are valoare reziduala. Lenovo ofera Servicii de Recuperare a documentelor pentru clientii business asigurand computer take-back, distrugerea infromatiilor, modernizare si reciclare. In plus, Lenovo ofera si alte servicii aditionale, precum inventariere, cunatificare, dezinstalare pe loc si codarea informatiilor.
Noile monitoare ofera o rezolutie de pana la 1680×1050, un contrast de 1000:1 si un timp de raspuns de 5 milisecunde. De asemenea, monitoarele ofera optiunea de impartire a ecranului in mai multe mini-ecrane, cu scopul de a maximiza functionalitatea acestuia si de a raspunde mai multor cerinte in acelasi timp.
Noul sistem audio ThinkVision care se conecteaza prin USB este accesibil pentru modelele selectionate, si se ataseaza la baza monitorului pentru economisi spatiul de lucru, in timp ce ofera o calitate audio optimizata in ambele boxe. Sistemul audio include si un cablu de blocare, pentru siguranta, precum si porturi pentru casti si microfon. Mai mult, ThinkVision 2551x vine cu un o camera video de 2 megapixeli, pentru o videoconferinte clare, si cu patru porturi performante USB pentru un plus de flexibilitate.
Suportul ergonomic special creat pentru modelele selectate permite reglarea inaltimii si pivotarea monitorului. Compatibilitatea DisplayPort pentru modelele selectate ofera posiblitatea utilizatorului de a lucra cu usurinta pe laptop prin intermediul monitorului.
Monitoarele Lenovo ThinkVision L1951p Wide, L2250p Wide, L2251p Wide si L2251x Wide sunt deja pe piata prin intermediul partenerilor din Romania.

One Comment on “Lenovo lanseaza monitoare ecologice”

  1. Ecologice pe dracu’, astia nu mai stiu cum sa-ti ia banii. Toate produsele lor sunt ecologice pt ca folosesc muncitorii hartie igienica reciclata.

Lasă un răspuns