Mercedes-Benz va fabrica la Sebeș motoare electrice pentru automobile

Mercedes EQXX

Mercedes-Benz AG, prin filiala sa Star Assembly, va deschide noi unități de producție în cadrul fabricii pe care o are în România. Noua hală va avea aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui activități de producție și logistică. Lucrările vor fi demarate în primul trimestru al anului 2023. Noua facilitate de producție va fabrica grupuri electrice pentru automobilele Mercedes din gama EQ. Pentru această investiție deosebit de importantă pentru România a fost solicitat un ajutor de stat de 185,4 milioane de lei.


Frank Deiß, Președinte Mercedes-Benz Drive Systems, Manager Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars și Manager fabrică Mercedes-Benz Untertürkheim:


„Producerea unităților de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes-EQ complet electrice la fabrica noastră din Sebeș marchează continuarea, în mod consecvent, a transformării rețelei noastre globale de producție a grupului motopropulsor.
Prin implementarea noului domeniu de activitate, vrem să stabilim direcția pentru un business sustenabil și să pregătim Star Assembly pentru un viitor complet electric. Sunt sigur că echipa grozavă de aici își va continua exemplar povestea de succes cu noul produs.”


Fabrica Star Assembly din Sebeș construia pentru Mercedes cele mai complexe cutii de viteze din lume, inclusiv modelul de vârf 9G Tronic. Însemnătatea acestor produse complexe este cu atât mai importantă cu cât prețul unei singure cutii de viteze este egal cu cel al unui automobil Dacia Logan produs la Mioveni.
Grupul Daimler are în România peste 3.000 de angajaţi, împărțiți în două fabrici – la Cugir şi Sebeş.