Home » Economic » Germania va avea mai multe statii GPL

Germania va avea mai multe statii GPL

 
GPL (gazul protrolier lichefiat) sau LPG (liquefied petroleum gas) in denumirea occidentala,  s-a impus pe piata din Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg). Cea mai mare companie distribuitoare de GPL din Benelux, BK-GAS si-a anuntat planul de extindere pe piata din Germania dupa succesul inregistrat in Franta, Italia si Polonia. Compania olandeza va monta primele statii in landul german Nord-Rin Westphalia si spera ca in viitorul apropiat sa dispuna de nu mai putin de 200 de puncte de alimentare.
In Germania automobilele ce functioneaza pe GPL sunt scutite de o parte din taxe pana in anul 2018 iar conversia unei masini ce functioneaza pe benzina pe gaz este amortizata in numai 38000 de kilometri, echivalentul a 12 luni de utilizare pentru neamtul de rand. GPL este un combustibil mai putin poluant decat benzina sau motorina, ponderea atomilor de hidrogen ce alcatuiesc metanul (CH4) fiind mai mare.

BK-GAS

BK-GAS

Etichete: , , ,
Postat de in data de 18 februarie 2009. In categoria Economic. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>