Dräxlmaier va produce baterii pentru mașini electrice la Timișoara

The Boring Company

România are o industrie auto destul de dezvoltată, dacă ne raportăm la dimensiunile țării. Cele două mari uzine de la Mioveni și Craiova sunt susținute de o mulțime de producători de subansamble auto, care sunt trecuți cu vederea de către presă, deși aduc venituri însemnate la bugetul național. Spre exemplu, compania Dräxlmaier are 15.000 de angajați în România, un număr aproape egal cu Uzina Dacia din Mioveni.


Germanii de la Dräxlmaier vor investi 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara pentru a produce baterii pentru automobile electrice. Investiția se va derula pe o perioadă de 6 ani și va crea 1.000 de locuri de muncă.


„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1.000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a declarat Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara.