Home » Economic » Adoptarea automobilului electric in China va duce la cresterea poluarii

Adoptarea automobilului electric in China va duce la cresterea poluarii

Adoptarea automobilului electric in China va duce la cresterea poluarii mediului inconjurator – este ipoteza soc emisa de in urma unui studiu condus de Argonne National Laboratory si Universitatea Tsinghua din China.
In mod curent chinezii utilizeaza autovehicule ce indeplinesc normele de protectie a mediului euro 3, acestea urmand sa fie inlocuite in anii urmatori cu modele euro 4. Adoptarea pe scara larga a autovehiculelor electrice va creste cantitatea de energie produsa in termocentralele pe carbune si odata cu aceasta si cantitatea de oxizi de azot si sulf.
In ultimii ani China si-a concentrat atentia catre hidrocentrale si surse de energie regenerabila. Cea mai mare hidrocentrala din lume, Three Gorges Dam – Barajul celor Trei Defilee, are o putere instalata de 22.500 MW de 16 ori mai mult decat Centrala Nucleara de la Cernavoda (cea mai mare unitate de productie a energiei electrice din Romania).

Productia de energie electrica in China in functie de sursa

Productia de energie electrica in China in functie de sursa


Productie electricitate in China pe zone, in functie de sursa

Productie electricitate in China pe zone, in functie de sursa

Etichete: , , , , ,
Postat de in data de 31 mai 2010. In categoria Economic, Mediu. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>