Banca de Alimente a Crucii Rosii, laureata Galei Societatii Civile

Proiectul “Banca de Alimente” al Crucii Rosii Romane, a primit premiul I la sectiunea “Servicii sociale pentru categorii defavorizate”, in cadrul Galei Societatii Civile, editia a VIII-a. Demarat la sfarsitul anului trecut, proiectul Banca de Alimente a reusit sa vina in ajutorul a peste 9 000 de familii.
Dacia, alaturi de alte companii importante din Romania, sustine proiectul „Banca pentru alimente” din anul 2009. Pentru a veni in sprijinul Crucii Rosii, Dacia a oferit in regim de comodat o flota alcatuita din 13 vehicule Dacia Logan Van, utilizate la transportul alimentelor de la magazine la beneficiari.
La sapte luni de la lansare, Banca de Alimente a reusit sa colecteze 130 000 kg de alimente, care au fost distribuite la 9 000 de familii. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt batranii, familiile cu multi copii si situatie materiala precara, familiile monoparentale, copiii cu dizabilitati proveniti din familii sarace. Rolul cheie in realizarea proiectul Banca de Alimente sunt cei 5.500 de voluntari implicati ,care au cumulat pana in prezent peste 55.000 ore de voluntariat.

Lasă un răspuns