Dacia a participat la Salonul International al Vehiculelor Ecologice si al Mobilitatii Durabile

Dacia a participat recent la Salonul International al Vehiculelor Ecologice si al Mobilitatii Durabile, care s-a desfasurat la Madrid in perioada 20-23 mai. Intr-un stand acoperind o suprafata de 300 m2, Dacia a prezentat modele care poarta semnatura „eco2”, pentru a demonstra ca vehiculele accesibile pot fi in acelasi timp respectuoase fata de mediul inconjurator.
In standul Dacia s-au aflat cel mai recent vehicul al marcii, modelul de teren Dacia Duster, si un vehicul Dacia Sandero, ambele afisand un nivel al emisiilor de dioxid de carbon mai mic 140g CO2/km. Pentru ca un vehicul Dacia sa poata primi semnatura „eco2”, acesta trebuie sa indeplineasca 3 criterii: sa fie produs intr-o uzina care detine certificarea ISO 14001, sa aiba un nivel de emisii de CO2 mai mic sau egal de 140 g/km, 95% din masa vehiculului sa poata fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata si cel putin 5% din materialul plastic sa fie material reciclat.
Modelul de teren Dacia Duster a atras cel mai mult atentia vizitatorilor la acest Salon – peste 100.000 de oameni in cele trei zile de desfasurare a evenimentului. In versiunea diesel 4×2 85 CP, Dacia Duster afiseaza emisii de numai 135 g CO2/km si un consum de 5.1l/100 km in ciclu mixt. Aceasta motorizare poarta semnatura eco2, alaturi de cea diesel 4×2 110 CP, care inregistreaza un nivel al emisiilor de 139 g CO2/km si un consum de 5.3l/100 km in ciclu mixt.
Prin participarea sa la acest salon al mobilitatii durabile, Dacia demonstreaza ca detine o gama de modele adaptata asteptarilor clientilor preocupati de protectia mediului inconjurator si de reducerea consumului de combustibili fosili.
Salonul International al Vehiculelor Ecologice si al Mobilitatii Durabile de la Madrid urmareste sa creeze un context in care sectorul auto sa raspunda criteriilor dezvoltarii durabile, aducand in prim plan acei constructori si companii care lucreaza deja la implementarea unor tehnologii pentru obtinerea de energie alternativa.

Dacia Duster
Dacia Duster

Lasă un răspuns