Prima imagine cu noul Renault Zoe 2020

Update: Noul Renault Zoe 2020 are o baterie mai mare de 52 kWh, față de 41 kWh pe generația veche. Autonomia în ciclul WLTP crește la 390 km, de la 300 km. Viteza maximă a automobilului a crescut de la 130 la 140 km/h.

Renault Zoe evoluează rapid atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere tehnic. Prima imagine apărută pe internet cu Renault Zoe model 2020 arată o mașină de oraș mai agresivă, cu o formă aerodinamică ce pare mai eficientă și cu faruri LED. Pentru îmbunătățirea automobilelor electrice există suficient spațiu unde inginerii pot să-și pună la lucru imaginația. Materialele exotice precum fibra de carbon și materialele compozite sunt primele pe listă pentru reducerea masei totale. Ultracondensatorii își așteaptă intrarea pe această piață, în aliajele de aluminiu și magneziu pot ajuta la reducerea masei totale fără a necesita tehnologii noi de prelucrare.

Actualul Renault Zoe are o autonomie de 300 de kilometri în regim WLTP, însă noua generație ar putea trece de 400 kilometri, o zonă valorică ce permite atingerea unui confort psihic al conducătorului de automobil electric.

Renault Zoe are un preț de pornire de 33.550 de euro. Viitoarea generația, cu performanțe superioare, ar putea avea un preț similar. Automobilul beneficiază de subvenții din partea statului român.