Energia verde depășește cărbunele în Statele Unite ale Americii

În Statele Unite ale Americii, capacitățile de producție a energiei electrice curate le-au depășit pe cele pe cărbune pentru prima dată în storie. Economia americană a înțeles avantajul energiei verzi, iar investitorii au început să profite de noile tehnologii.

Conform Federal Energy Regulatory Commission (FERC) noile capacități instalate în primele patru luni ale anului 2019 au adus capacitatea instalată la 21,56%, în timp ce cărbunele a scăzut la 21,55 procente de la 23,04, valoare înregistrată anul trecut. Apetitul americanilor pentru energia verde este în creștere, noi centrale fiind în curs de instalare. Consumul de cărbune, în schimb, este la cel mai mic nivel din ultimii 40 de ani.

Centrala pe cărbuni – o relicvă a istorie!

Centralele pe cărbuni presupun existența în spate a unui lanț economic care să furnizeze cărbune în mod continuu. Numai că resursele de cărbune sunt limitate, iar pe măsură ce lanțul economic se extinde, costurile încep să crească. Mai mult, muncitorii nu mai acceptă să lucreze în condiții inumane, care le afectează sănătate.

Energia verde elimină o mulțime de probleme ce privesc protecția mediului. Aceasta contribuie la o viață de calitate atât pentru locuitorii din jurul centralelor cât și pentru angajații companiilor energetice.