Home » Auto » Peugeot 208 HYbrid Air 2L va fi prezentat la Paris

Peugeot 208 HYbrid Air 2L va fi prezentat la Paris

Peugeot pregătește un nou tip de automobil hibrid pe care îl va prezenta la salonul Auto Paris Motor Show (4-19 octombrie 2014). Alături de acesta, producătorul francez va prezenta și alte modele ce îndeplinesc normele Euro 6.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L abordează într-un mod total diferit problema recuperării energiei pierdute la frânare. Pe lângă motorul pe benzină de 1.2 litri, Peugeot 208 HYbrid Air 2L mai un motor hidraulic care poate funcționa și ca pompă. În timpul frânării, automobilul pompează aer într-o butelie cilindrică aflată sub podea.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L

Peugeot 208 HYbrid Air 2L

În momentul accelerării sau în timpul funcționării la viteze mici, aerul sub presiune din butelie acționează motorul hidraulic și mai departe roțile. Sistemul este cât se poate de ecologic și nu pune problema unor acumulatori complecși, fabricați din metale scumpe și pretențioase. Peugeot a lucrat și la structura automobilului, folosind materiale ușoare cum ar fi aluminiul și fibra de carbon.

Peugeot spune că noul automobil 208 HYbrid Air 2L va intra în producția de serie la începutul anului 2015.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L

Peugeot 208 HYbrid Air 2L

Marca:
Etichete:
Postat de in data de 2014/09/27. In categoria Auto, Hibrid. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.