Automobilele pe GPL sunt mai economice

Conform statisticilor oficiale, în România erau înmatriculate,în anul 2013, 4.69 milioane de autovehicule dintre care 3.32 milioane (65.73%) aveau motoare pe benzină. Numărul automobilelor din România este cu siguranță mai mare decât cel din statisticile oficiale odată ce mulți români își înscriu automobilele în alte state.
O bună parte dintre automobilele pe benzină pot fi adaptate pe GPL, reducându-se în acest fel emisiile poluante și costurile de exploatare. Primii care apelează la GPL sunt cei care folosesc intens automobilul. Comparativ cu 2012, numărul de turisme care au trecut la carburantului GPL a crescut cu 20%, fiind stimulat creșterea prețului la benzină.
În prezent, numărul de autovehicule care funcţionează folosind sistemul bi-combustibil benzină/GPL este de peste 250 de mii. Numărul este în creştere cu un ritm de circa 4-7% anual. Automobilele cu sistem GPL sunt mai economice, poluează mai puțin, însă duc la o uzură mai rapidă a motorului, de aceea e indicat să porniți automobilul pe benzină, să-l lăsați să se încălzească și mai apoi să treceți pe GPL. Este recomandat, de asemenea, să folosiți lubrifianți speciali pentru automobilele cu GPL.

Chevrolet  GPL
Chevrolet GPL

Lasă un răspuns