Mercedes pe gaz

Gazul Petrolier Lichefiat (GPL) nu reprezintă doar alegerea taximetriștilor pentru reducerea costurilor ci și o soluție pentru reducerea poluării. Arderea gazului se face într-un mod mai curat, acesta având în componența sa mai puțini atomi de carbon și mai mulți de hidrogen. Mai mult, gazul nu conține alte elemente precum azot sau plumb.

Mercedes pe gaz

Șoferii români sunt obișnuiți să monteze instalații de GPL pe bătrâna Dacie pentru reducerea costurilor însă nu știu că această soluție este îmbrățișată de tot mai mulți producători.
Mercedes-Benz oferă două modele cu un consum redus de combustibil. Primul este ML 250 BlueTec 4Matic iar al doilea Mercedes-Benz B200 Natural Gas Drive. Acesta din urmă este alimentat cu GPL și a fost recompensat de revista germană Auto Test „Winners in Green.”
ML 250 BlueTec 4Matic este propulsat de un motor diesel cu patru cilindri în linie, supraalimentat, ce dezvoltă 204 cai putere. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 9 secunde și are un consum de 5,9% (în realitate s-ar putea să consume ceva mai mult față de cifra raportată oficial). Un alt lucru de remarcat este autonomia acesti model care se ridică la 1600 de kilometri.
Mercedes-Benz B200 Natural Gas Drive dispune de un motor de 156 cai putere iar pe lângă butelia de gaz mai are un rezervor de benzină de 12 litri.
Modelele Mercedes-Benz M-Class costă între 81.400 și 177.900 de dolari în Statele Unite ale Americii. În România cel mai ieftin ML pleacă de la 56.072 euro. Românii care nu au bani să-și cumpere un Mercedes cu gaz direct din fabrică pot opta pentru montarea instalației GPL la un service auto sau pot cumpăra un automobil Dacia cu instalație GPL direct din uzină.

Mercedes Logo
Mercedes Logo

Lasă un răspuns