Home » Blog » Amenzile din noul Cod Rutier

Amenzile din noul Cod Rutier

Poliția Română încearcă să sperie șoferii cu amenzi extraordinar de mari pentru o țară în care salariul minim pe economie este de 700 lei.

Marea problemă a Poliției Române nu o constituie codul rutier și amenzile actuale ci nepăsarea agenților care tolerează tot felul de nesimții fără respect pentru ceilalți participanți la trafic. Polițiștii de la rutieră se întorc pur și simplu cu spatele dacă văd o mașină scumpă care încalcă regulile de circulație. Sunt ușor de intimidat de orice tupeist cu mașină scumpă și refuză să aplice legea. În schimb vânează persoane vulnerabile pe care le pot amenda ușor ca să-și justifice prezența în intersecție.

Amenda maximă din noul cod rutier ar urma să fie de 120 de puncte, adică de 9.600 de lei la actuala valoare iar permisul ar putea fi suspendat până la doi ani.

Un șofer care nu poartă centura de siguranță ar putea fi amendat cu până la 400 de lei. Purtarea centurii de siguranță este obligatorie pentru toți ocupanții autoturismului. Cu alte cuvinte, eu dacă iau un taxi și nu mă spânzur cu centura atunci când stau în spate, domnul agent mi-ar putea arde o amendă de până la 400 lei. În schimb, tot în acestă țară unde poliția este tot mai tolerantă, țiganii merg cu căruțele pe drumul european, fură componente de la calea ferată, opresc în câmp garnituri de tren cu sute de pasageri și nu pățesc nimic. De ce nu acționează poliția? Pentru că nu se poate câștiga o șpagă cinstită!

Bineînțeles, cu noul cod rutier vor crește și spăgile pe care polițiștii le iau de fiecare dată când au ocazia. Da, polițiștii români sunt penali și iau șpagă iar lucrul asta este cunoscut de toată lumea însă nimeni nu face nimic.

Deci domnule ministru de interne înainte să ieși pe post și să ne vorbești de amenzi, hai mai bine să verifici șpăgarii penali ce poartă uniforma Poliției Române, o instituție tot mai coruptă.

România a ajuns țara nimănui unde bandele de hoți își fac de cap. Se sparg case, se fură la greu din casele românilor care nu au mai acceptat corupția și mizeria voastră și au plecat în țări civilizate să muncească. Iar răspunsul poliției la aceste furturi te lasă mască. “Valoarea prejudiciului este prea mică pentru a începe urmărirea penală” Mai mult, te cheamă milițianul la post să te confrunte cu banda de interlopi. Tovarășe milițian șpăgar, dacă aș fi vrut să “mă confrunt” cu o bandă de interlopi nu aș mai apelat la serviciile tale. Nu de alta, dar nu aș fi vrut ca interlopii pe care îi lași în libertate pe motive penibile să afle prin intermediul tău cum mă numesc și unde stau.

Deci domnilor polițiști, ce faceți?! Aplicați legea sau rămâneți la stadiul de putători de șapcă.

Masina de politie cu panou solar

Masina de politie cu panou solar

Etichete: , , ,
Postat de in data de 2013/09/21. In categoria Blog. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

3 Responses to Amenzile din noul Cod Rutier

 1. Foarte realist articolul.Este adevarat ca sunt politisti spagari dar din punctul meu de vedere s-au facut multe reforme si politistii corupti de alta data incep incet,incet sa dispara. Uite eu am uitat sa aprind liminile noaptea, am mers vreo 30 de m-a vazut mcv-ul si m-a oprit. Doi politisti foarte aroganti au inceput sa tipe la mine de ce nu am aprins luminile,le-am spus ca am uitat, puteau sa ma ierte,mi-au dat peste 500 de ron amenda, s-au raportat oribil fata de mine.La polul opus, intr-o alta zi am mers cu viteza si m-am bagat in fata unor sefi de politie din Iasi care mergeau in masina civila. M-au oprit si mi-au dat amenda de 360 de ron si o luna suspendare. Agentul care mi-a dat amenda mi-a vorbit extrem de amabil, se vedea ca este un om educat.Pentru fapta comisa am fost sanctionat usor,dar primii agenti s-au comportat urat.

  Deci dpmdv fata de acum 20 de ani politia rutiera este mult mai integra si transparenta.Oricum imi place articolul cu toate ca este putin exagerat.

  • Geo

   Nu este exagerat, este doar realist. Văd în fiecare zi aceste scene. Sunt un observator pasiv al intersecției Vasile Milea cu Iuliu Maniu. În fiecare minut sunt cel puțin două contravenții. Linia de tramvai e cale de rulare, linia continuă nici nu intră în calcul iar cu cât ai mașina mai mare cu atât mai repede te poți “băga în fața fraierilor” ce așteaptă în coloană. Poliția e în intersecție dar refuză să aplice legea.
   Iar faptul cu furtul din locuințe e un caz real întâmplat unei rude. Răspunsul poliției a fost sec – Valoarea prejudiciului este prea mică pentru a începe urmărirea penală. Hoți au fost identificați și sunt liberi pe stradă.

Leave a Reply