Home » Auto » Tesla solid metal snake pare desprins din Terminator 3

Tesla solid metal snake pare desprins din Terminator 3

Tesla a prezentat prototipul stației de reîncărcare automate denumită sugestiv “solid metal snake”. Modul în care se mișcă mufa și conectorul de cuplare electrică ne amintește de filmul Terminator 3.

Automobilul electric Model S este urmărit de conector care se cuplează automat la mufa automobilului. Totul se realizează în mod automat, șoferul nefiind nevoit să intervină. Toți parametrii sunt stabiliți de computere, care se ocupă și de managementul încărcării.

Deși sunt foarte atractive, automobilele electrice sunt încă departe de intrarea în producția de masă. Cea mai mare provocare o reprezintă schimbarea liniilor electrice de distribuție care nu fac față în prezent la cerințele Tesla.

O stație de reîncărcare Tesla pentru acasă are nevoie de 16.8 kW (70A, 240V). O stație rapidă de reîncărcare necesită 130KW. Acum imaginați-vă 1 milion de automobile din București care stau la încărcat peste noapte!

Marca:
Etichete:
Postat de in data de 2015/08/06. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

2 Responses to Tesla solid metal snake pare desprins din Terminator 3

  1. Vali

    Nu e problemă! !!
    Noaptea nu e folosita energia electrică in Ro si se risipește. Pt ca nu mai avem irigații dar asta e altă poveste.

    • Geo

      Da, 10.000MW pot fi injectați în rețea fără alte investiții. Problemele vor apărea în cazul în care ar exista prea multe automobile electrice puse la încărcat și s-ar depăși capacitatea de distribuție. Oricum acel moment e foarte departe. Automobilele electrice sunt scumpe iar românii nu au cumpără suficiente pentru a pune probleme rețelei.

Leave a Reply