Cum să accesezi meniul ascuns la BMW Seria 1, 3, 5, 6, 7, X1, X3, X5, X6 ?

BMW i4 camuflaj

Sistemele automobilelor moderne sunt gestionate electronic de mai multe calculatoare și unități de control electronic. Accesarea meniurilor ascunde, la care au acces, de regulă, reprezentanții serviceurilor auto, este mai mai simplă decât pare.

În cazul automobilelor BMW Seria 1, 3, 5, 6, 7, X1, X3, X5, X6, accesul meniului ascuns se face în felul următor:

  • Puneți contactul și așteptați stingerea martorilor din bord.
  • Apăsați în mod continuu butonul din partea stângă-jos a vitezometrului (acest buton poate fi poziționat diferit în funcție de serie) până când pe ecran va apărea textul FGSTNR (prescurtare de la Fahrgestellnummer – VIN) și vă opriți pentru moment.
  • Adunați cele 5 cifre care apar după literele VN. Acestea sunt ultimele 5 cifre ale serie VIN pe care o găsiți și în talonul mașinii. O să obțineți un rezultat – de exemplu 20.
  • Țineți mai mult apăsat și navigați prin meniu apăsând în mod repetat butonul, până ajungeți la meniul 19.
  • După ce ați accesat meniul 19, așteptați un pic și introduceți în dreptul codului rezultatul adunării de mai sus (de la pasul 3).
  • Se vor derula meniurile și submeniurile ascunse apăsând în mod repetat butonul. O apăsare lungă înseamnă accesarea submeniurilor.

Ce informații sunt disponibile în meniul ascuns de la BMW serie 1, 3, 5, 6, 7, X1, X3, X5, X6?

Accesând meniul ascuns veți avea acces la informațiile diversilor senzori cum ar fi cei de temperatură, viteză, consum de combustibil, dar și la diverse teste pentru sistemul audio sau instrumentalul de bord.