Skoda oferă un nou facelift pentru SUV-ul KODIAQ

Skoda KODIAQ

Skoda, marca low-cost a grupului VAG, aduce printr-un facelift o serie de îmbunătățiri SUV-ului KODIAQ, incluzând cele mai noi tehnologii regăsite deja pe modelele Audi și Volkswagen. KODIAQ facelift va fi disponibil începând cu iulie 2021, cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și în variantele L&K, SPORTLINE și RS.

Un alt design frontal și faruri Matrix full-LED

Farurile Matrix full-LED sunt adoptate de tot mai mulți producători, ajungând acum pe modele din clasa mainstream, după ce inițial au fost introduse pe limuzinele de lux. Farurile și stopurile LED au un consum redus de energie și o eficiență mai mare. Secțiunea frontală cu design actualizat, cu capota motorului înălțată și grila SKODA mai verticală a radiatorului încearcă crearea unui model mai impunător, dincolo de plasticele din care este fabricată zona frontală.

Motor nou pe benzină

După ce motoarele diesel ale grupului VAG au stârnit valuri peste ocean, motoarele pe benzină au reprezentat prima alegere. Inginerii grupului VAG nu au stat cu mâinile în sân și au trecut la treabă, aducând numeroase îmbunătățiri motoarelor pe benzină, pentru a le face mai eficiente și pentru a reduce consumul de carburant.

Sportivul KODIAQ RS nu a primit doar un design nou, ci și un motor nou. Motorul pe benzină 2.0 TSI provine din generația EVO a Grupului Volkswagen și furnizează 180 kW (245 CP), adică cu 4 kW (5 CP) mai mult decât motorul diesel biturbo al predecesorului. Totodată, motorul este cu peste 60 kg mai ușor decât TDI-ul anterior. Împreună cu noua transmisie automată DSG cu 7 trepte, care este mai ușoară cu 5,2 kg, performanțele motorului cresc și mai mult. Celelalte două motoare pe benzină, adică 1.5 TSI de 110 kW (150 CP) și 2.0 TSI de 140 kW (190 CP), precum și motoarele murdare 2.0 TDI de 110 kW (150 CP) și respectiv 147 kW (200 CP), fac, de asemenea, parte din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen.

Fabricată în țări cu cost de muncă redus

Grupul Volkswagen încearcă reducerea costurilor de producție prin fabricarea în țară mia puțin dezvoltate, unde salariile sunt mai mici. Astfel nu trebuie să vă mire atunci când o mașină din grupul VAG vine din China, India, sau Rusia.

Producția modelului KODIAQ a fost lansată în anul 2016, la fabrica Kvasiny din Republica Cehă. În cadrul campaniei SUV-urilor SKODA, producătorul a investit echivalentul a 290 milioane de euro în modernizarea acestei unități de fabricație în 2018. Pentru a crește profitul, VAG nu numai că a mărit prețul automobilelor Skoda, dar a căutat să plătească mai puțin muncitorii. VAG a creat linii de producție pentru SUV-ul său de talie mare și în China, India și Rusia. Până la finele lunii martie 2021, au fost produse astfel peste 600.000 de exemplare ale modelului KODIAQ. Automobilul este livrat în circa 60 de țări din întreaga lume

Cifrele de producție ale modelelor KODIAQ și KODIAQ GT, în funcție de locul de producție, până la finele lunii aprilie 2021:

  • Republica Cehă – Kvasiny – 362.593 unități
  • China – Changsha – 154.877 unități
  • India – Aurangabad – 4.920 unități
  • Rusia – Nizhny Novgorod – 79.180 unități

Motorul pe benzină 1,5 TSI cu tracțiune față și transmisie manuală

Generația EVO a motoarelor pe benzină a devenit chiar și mai eficientă decât generația precedentă. Presiunea mare de injecție a combustibilului crește până la 350 bari, asigurând pierderi hidraulice mai reduse și o rată mai redusă de alimentare cu combustibil. Motorul 1.5 TSI este, de asemenea, echipat cu tehnologia ACT. Aceasta dezactivează cei doi cilindri mijlocii, când sarcina exercitată asupra motorului este redusă, ceea ce economisește combustibil. Motorul 1.5 TSI este opțiunea de intrare în gamă și este oferit exclusiv cu tracțiune față. Este singura variantă a modelului KODIAQ ce poate fi echipată cu transmisia manuală cu 6 trepte. Transmisia automată DSG cu 7 trepte este disponibilă ca dotare opțională și împreună cu tracțiunea integrală face parte din specificațiile standard ale motorului 2.0 TSI de 140 kW (190 CP). Și 2.0 TSI de 180 kW (245 CP) oferă aceleași sisteme, fiind oferit în premieră pentru KODIAQ în varianta RS.