Volkswagen prezintă în China SUV-ul ID.6

Volkswagen ID.6

Volkswagen a prezentat cel de al treilea automobil electric din gama ID, fabricat pe baza platformei modulare MEB. După Volkswagen ID.3 și ID.4, fanii mărcii germane vor vedea acum ID.6: cel mai mare vehicul electric al mărcii de până acum.


„Cu noul ID.6, punem bazele ca cel puțin 50% dintre mașinile noastre, vândute în China, să fie electrice până în anul 2030. Menținem dorința de schimbare și creștem treptat gama noastră de mașini MEB: până în 2023, Volkswagen va avea un total de opt modele ID în China. Economiile de scară pe care le-am realizat ne permit să oferim cea mai recentă tehnologie la un preț accesibil – și astfel să ne extindem și mai mult ofensiva electrică. ”
Pentru VW ID.6, producătorul german german se va concentra mai întâi pe piața chineză și a decis să prezinte SUV-ul electric la Salonul Auto de la Shanghai.

„Cele două baterii disponibile au o capacitate de stocare de 58 kWh și de 77 kWh și permit o autonomie cuprinsă între 436 și 588 km (China NEDC). Bateria se află sub cabina pasagerilor, garantând un centru de greutate scăzut. Versiunile 4MOTION produc o putere de 225 kW (305 CP) – suficientă pentru a accelera de la 0 la 100 km / h în 6,6 secunde și pentru a obține o viteză maximă de 160 km/h. ”

SUV-ul Volkswagen ID.6 va fi produs în două fabrici din China din a doua parte a acestui an.

Primele imagini cu Volkswagen ID.6