Cum să curățați jantele din aluminiu?

Logo

De fiecare dată când vă duceți la spălătoria auto, fie că doriți o simplă clătire a mașini sau o spălare mai amănunțită, asigurați-vă că roțile sunt răcite la o temperatură apropiată de cea a mediului. Roțile și discurile de frână se încălzesc puternic în timpul procesului de frânare iar apa rece turnată peste acestea poate duce la ovalizarea discului de frână sau chiar la apariția unor microfisuri. De asemenea, nu stropiți jantele și discurile încinse cu soluții chimice de curățare. Substanțele chimice din acestea se vor evapora rapid și vor forma vapori toxici.

Cum curățăm jantele?

Primul pas în curățarea jantelor auto din aluminiu constă în spălarea acestora cu ajutorul unui spălător cu presiune. Odată îndepărtată murdăria grosieră, puteți șterge janta de apă cu ajutorul cârpei uscate și să aplicați soluția specială, destinată curățării jantelor.

Aplicați soluția chimică de curățare cu ajutorul pulverizatorului și așteptați ca aceasta să-și facă efectul. Frecați mai apoi cu o perie fiecare zonă a jantei aplicând în continuare soluție de curățare.


Ultimul pas constă în clătirea jantei cu apă sau în aplicarea soluție de protecție, dacă o aveți la îndemână.


Este important să utilizați o soluție de curățare specială pentru materialul jantelor. De exemplu, dacă aveți jante din aliaj de aluminiu folosiți o soluție de curățat specială pentru jantele de aluminiu.

De ce se murdăresc jantele așa rău?

Noroiul, praful și mizeria de pe stradă murdăresc jantele, acestea fiind cele mai expuse. Însă ceea ce murdărește foarte puternic jantele de aluminiu este pulberea produsă de plăcuțele de frână. Pulberea foarte fină aderă la jantă și este greu de curățat cu ajutorul unui șampon auto obișnuit.