Home » Transport » Tramvaiul Siemens Imperio este asamblat la Arad

Tramvaiul Siemens Imperio este asamblat la Arad

Astra Vagoane Călători a prezentat primul tramvai Siemens Imperio asamblat în uzina din Arad.
Tramvaiul Siemens Imperio este un model cu podea joasă ce poate fi compus din 3 sau 4 module. Capacitatea tramvaiului este cuprinsă între 168 şi 240 de locuri în funcție de configurație.
Costul va fi cu circa 30 la sută mai mic faţă de ceilalţi fabricanţi din aceeaşi categorie. Dacă un tramvai al unor producători pretenţioşi costa 2,5 milioane euro, al nostru va costa undeva la 1,7 milioane. Autorităţile locale sunt interesate şi cred că vom avea succes pentru că nimeni în lume nu va produce un tramvai mai ieftin şi mai bun”, a declarat acţionarul majoritar al Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar.
Noi (Siemens – n.r.) am făcut sistemul de tracţiune, iar Astra a făcut asamblarea totală şi producţia caroseriei. Colaborarea a mers perfect până acum. Este un produs foarte competitiv, folosim tehnologia noastră cea mai nouă pentru acest tramvai„, a declarat unul dintre reprezentanţii din conducerea Siemens.
Primele tramvaie ar putea fi vândute în Arad, dacă primăria orașului va obține fonduri. Bucureștiul ar putea fi, de asemenea, unul dintre clienții uzinei arădene deși odată cu darea în folosință a Pasajului Basarab au fost prezentate două tramvaie Bucur LF, fabricate în capitală.

Siemens Imperio

Siemens Imperio Arad

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 16 iulie 2011. In categoria Transport. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>