Soferii RATB si lipsa bunului simt

Soferii RATB a facut o nouă grevă arătând încă odată bucureștenilor că cele 8 clase pe care le au le permit să-și bată joc populație pe o căldură insuportabilă. Mii de oameni au rămas prin stațiile de autobuz când afară se înregistrau 37 de grade Celsius.
Peste 300 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au protestat vineri în faţa sediului regiei din cauza deciziei luate de administraţie de a introduce transportul de noapte.
În condițiile în care acești șoferi, fără studii superioare, dar cu salarii mai mari decât profesorii cu 20 de ani vechime fac greve după bunul plac, găsirea unei soluții care să asigure buna funcționare a regiei de transport este strict necesară.
Felul în care ar trebui tratați acești muncitori cu joasă calificare poate fi inspirată de președintele american Ronald Reagan.
În data de 5 august 1981 după o grevă a controlorilor de trafic aerian din Statele Unite ale Americii, care a adus mari deservicii populației dar și pierderi economice importante, președintele american a luat decizia concedierii în masă a acestora.
Au fost concediați 11.345 de controlori de trafic aerian și li s-a interzis pe viață ca să se mai angajeze în sistem. Operațiunile au fost preluate temporar de armată până la scoaterea la concurs a posturilor vacante.
La fel ca și șoferii noștrii pretențioși, controlorii de trafic aerian doreau creșterea salariilor și o săptămână de lucru de 4 zile !!! deși se bucurau de condiții speciale de lucru.
Un scurt film al evenimentelor de atunci îl puteți viziona mai jos:


Detalii despre greva controlorilor de trafic aerian din Statele Unite ale Americii găsiți pe Wikipedia.

Lasă un răspuns