Interviu cu Elon Musk: Tesla poate produce un automobil electric de 25.000 de dolari

Într-un interviu video cu youtuber-ul Marques Brownlee, Elon Musk spune că Tesla ar putea atinge un preţ de 25.000 de dolari în trei ani, însă cu o condiție – să funcționeze din plin și să obțină în continuare economii și realizări tehnice de excepție.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Cel mai ieftin automobil Tesla este Model 3, disponibil astăzi la un preț ce pornește de la 35.000 de dolari. Pentru versiunile dual-motor prețul crește foarte mult, ajungând până la 64.000 de dolari.

Interviu cu Elon Musk

Tesla Motors a dorit să ardă foarte multe etape în dezvoltarea unui grup auto de nivel mondial. Automobilul electric are nevoie de noi lanțuri industriale, de echipamente noi de producție și de firme specializate care să ofere componentele necesare. Fabrica Tesla Gigafactory se află în continuă construcție în timp ce la interior muncitorii asamblează autovehicule noi. Tesla este un mare producător de baterii cu litiu (de tipul 2170). Bateriile și invertoarele sunt principalele componente care diferențiază automobilele electrice de top de alte modele.
Tesla Motors dorește să producă o gamă largă de autovehicule, inclusiv camioane, iar acest lucru necesită investiții uriașe și volume mari de vânzări. Va mai trece mult timp până în momentul în care vom putea să cumpărăm cu 15.000 de euro un automobil electric cu 500 de kilometri autonomie. Competiția este deschisă, iar ecoluțiile tehnologiilor auto sunt promițătoare.

Fabrica Tesla Gigafactory