Sion de la Sono Motors ar putea intra în producția de serie

Sono Motors, o companie germană, aflată a început de drum în industria auto, dorește punerea în producția de serie a unui automobile electric ceva mai special. Sion este un vehicul acționat de un motor electric de 80KW, alimentat de baterii cu litiu, ce dispune de o caroserie cu panouri de policarbonat, acoperite cu 330 de celule solare. Ideea tinerilor ingineri nemți este ca automobilul să-și genereze o parte din electricitatea consumată cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Sion de la Sono Motors
Sion de la Sono Motors

În condiții ideale (adică acele condiții imposibil de îndeplinit) Sion ar trebui să producă electricitate pentru cel mult 30 de kilometri, o cifră onorabilă pentru un drum către serviciu și înapoi.
Sion are o autonomie teoretică de 250 de kilometri fiind comparabil cu BMW i3 și primele generații de automobile electrice de la Nissan și Renault.
Automobilul beneficiază și de o tehnologie bidirecțională de transmitere a energiei electrice, astfel că este posibilă încărcarea unui alt automobil electric cu bateria descărcată sau alimentarea unor consumatori aflați în zone izolate.
Sion costă undeva la 16.000 de euro, compania laudându-se cu 6000 de precomenzi. Producția de serie ar putea fi demarată în anul 2019.
Viitoarele automobile electrice din clasa economic ar putea să aibă mai multe surse de recuperare a energie. Energia pierdută la frânare, amortizoarele, panourile fotovoltaice sau chiar radiatoarele bateriilor ar putea deveni generatoare de energie electrică pentru reîncărcarea acumulatorului.

Sion de la Sono Motors