Teste de zbor cu Airbus H120 dotat cu motor de înaltă compresie

În timp ce televiziunile își laudă bufonii, prezentându-i ca mari oameni ai neamului, în partea de vest a continentului inginerii testează noi motoare pentru elicoptere. Cum tehnologia a fost întotdeauna călcâiul lui Ahile pe aceste meleaguri, e puțin probabil ca în următorii ani să vedem la lucru astfel de minunățiile lumii de afară.

Elicopter Airbus cu motor cu piston

Airbus a efectuat un test al unui elicopter echipat cu motor cu piston. Motorul cu înaltă compresie are un bloc din aluminiu, cilindri din oțel și biele din titan. Motorul de tip V8 la 90 de grade, cu o capacitate de 4.6 litri, beneficiază de un compresor pentru fiecare piston și injecție directă de tip common-rail la presiunea de 1800 de bari.
Inginerii au făcut modificări ale cadrului elicopterului, precum și modificări pentru sistemul de ungere al motorului. Motorul cu piston va aduce un consum cu până la 50% mai redus față de modelele cu turbină și o autonomie crescută. Punctul slab îl reprezintă raportul putere/greutate, inferior turbinei, însă peste acest aspect se poate trece dacă costurile de producție și operare sunt sensibil mai mici.
Airbus lucrează și la alte tipuri de motoare pentur elicoptere, inclusiv motoare diesel.

Teste de zbor cu Airbus H120 dotat cu motor de înaltă compresie


Puteți citi comunicatul de presă publicat de companie accesând pagina aceasta.
Eurocopter EC135
Eurocopter EC135

Lasă un răspuns