La Chișinău vor funcția șase troleibuze cu acumulatori

Ceea ce nu se poate face la București se face la Chișinău. Administratorii regiei de transport din Chișinău vor achiziționa 6 troleibuze cu acumulatori care pot funcționa în afara rețelei cablate de energie electrică. Acumulatorii troleibuzului oferă o autonomie de până la 50 de kilometri atunci când vehiculul se deconectează de la fire.
În acest mod, o linie de troleibuz poate fi prelungită cu alți 25 de kilometri, vehiculele funcționând pur electric, fără emisii poluante. Atunci când ajunge în zona rețelei, troleibuzul își va reîncărca automat acumulatorii.
Noile troleibuze sunt fabricate la Minsk, în Belarus, și vor face legătura dintre oraşul Chişinău şi Aeroportul Internaţional Chişinău.

„Lucrăm încă asupra a şase unităţi pentru a fi suficient de a deschide o rută. La discreţia Primăriei, asta o să fie spre Aeroport sau spre o suburbie. Rămâne să decidă Primăria. Ele sunt în lucru la Minsk. Până când acolo se confecţionează, nu la noi”, a spus Gheorghe Morgoci, şeful Regiei Transport Electric.

Troleibuze în Chișinău

Lasă un răspuns