Dacia susține învățământul tehnic

Dacia continuă parteneriatul cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni (LTCMM) pentru susţinerea învăţământului profesional. Începând din 2014, elevii a două clase ale liceului din Mioveni s-au specializat în meseria de sculer matriţer, de-a lungul stagiilor realizate pe platforma industrială de la Mioveni. Anul acesta, constructorului auto naţional i s-au alăturat alte trei companii active în industria auto din România, furnizori de componente, Euro Auto Plastic Systems, Piroux Industrie şi Delta Invest.
Miercuri, 13 ianuarie, companiile au semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Argeş şi Primăria oraşului Mioveni pentru susţinerea elevilor de la LTCMM, în specializari necesare pe piața muncii. Dacia va susține specializarea de „sudor”. La evenimentul care a avut loc la LCTMM şi a prilejuit semnarea documentelor au fost prezenţi Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Grup Renault România, Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar al judeţului Argeş, Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni, Ghiorghe Dinuţă, director al LTCMM şi reprezentanţi ai companiilor furnizoare auto.

Uzina mecanica Dacia - motoare
Uzina mecanica Dacia – motoare

„Am început parteneriatul cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni in 2014, cu specializarea de sculer-matriţer. Acum susținem o a doua specializare, aceea de sudor. Încercăm, împreună cu liceul și comunitatea locală, să adaptăm profilul și programa școlară la nevoile pieței muncii. Cei 48 de absolvenți ai acestor clase vor avea prioritate la angajare, în funcţie de nevoile companiei. Ne bucurăm că de anul acesta ni s-au alăturat şi alte companii, furnizori ai noștri, care au înțeles necesitatea demersului pentru întreaga industrie”, a declarat Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Grup Renault România.

În perioada şcolară 2015 – 2018, alţi şase elevi, în clasa a IX-a, ai LTCMM, vor parcurge etape de stagiu la uzinele Dacia de la Mioveni, dar şi vizite pe platforma industrială. În baza contractului de stagiu, aceştia vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanţă. În plus, Dacia le asigură transportul, prânzul, dar şi echipamentul de protecţie necesar în departamentele de fabricaţie unde se vor desfăşura stagiile.

Lasă un răspuns