Poluarea aerului în China a atins un nivel inimaginabil

Poluarea aerului în China a atins limite inimaginabile. Oamenii merg pe stradă cu măști, incidența bolilor de plămâni este foarte crescută, iar șoferii trebuie să circule cu luminile de ceață pornite pentru că drumul este practic scufundat în smog.
Nu există un singur vinovat pentru această situație gravă care afectează sănătatea populație. Activitățile poluante se pot imputa atât marilor corporații cât și oamenilor simpli de pe stradă. Orașele chineze sunt înconjurate de industrie poluantă, centrale termice pe cărbune, locuitorii folosesc tot mai multe automobile, dar și motorete cu motoare în doi timpi.
China are un grad redus de motorizare dacă privim statistica. Chinezii au numai 113 vehicule la 1000 de locuitori, față de 500-600 de vhicule cât au țările europene. Cu toate acestea trebuie menționat că populația Chinei este de 1,37 miliarde de locuitori.

Zhengzhou – unul dintre cele mai poluate orașe din China

Zhengzhou este al 20-lea oraș ca mărime al Chinei, populația acestuia fiind de numai 3,67 milioane de locuitori. Împreună cu zona limitrofă, Zhengzhou numără 8,6 milioane de locuitori, fiind puțin mai mare ca Bulgaria sau de 5 ori mai mare ca Bucureștiul. Dacă Bucureștiul are 69 de kilometri de metrou și o rețea extinsă de tramvaie și troleibuze, în Zhengzhou metroul are două linii cu o lungime de numai 26 de kilometri. Transportul electric fiind una dintre soluțiile care al limita poluarea la nivelul solului.
În timpul iernii situația se complică foarte mult în Zhengzhou, capitala provinciei Hennan. Centralele termice pe cărbune fac aerul irespirabil în ciuda eforturilor autorităților centrale de a construi turbine pe gaz.
Cantitatea de gaze nocive este completată de locuințele private care folosesc păcură, cărbuni, motorină, lemne și gaze naturale pentru a se încălzi. Automobilele poluante aduc noxele la nivelul străzii, gustul și mirosul gazelor de eșapament fiind resimțit puternic.
Mai jos aveți puteți viziona o investigație condusă de VICE care explică mai bine situația din Zhengzhou.

Efectele devastatoare ale poluării în China partea 1

Efectele devastatoare ale poluării în China partea 2


Calitatea aerului din Zhengzhou este monitorizată în timp real și prezentată pe siteul pe http://aqicn.org/city/zhengzhou/

Smog deasupra orașului Zhengzhou


Un articol foarte bun despre poluare și chimia poluării puteți citi aici:
nwradu.ro – Ce este, de fapt, poluarea și cât de poluat este Bucureștiul

Lasă un răspuns