Elicopterul hibrid SureFly a efectuat prima decolare

Elicopterele electrice alimentate de baterii de înaltă performanță vor avea în viitorul apropiat un segment de piață numai al lor.
Elicopterul hibrid SureFly a efectuat primele teste, iar viitorul se anunță promițător. Asemănător cu o dronă de mari dimensiuni elicopterul este ridicat de opt elice, grupate câte două pe rotorul unui motor electric. Elicopterul beneficiază de aportul unor computere performante pentru a-și menține echilibrul și nu are nevoie de rotorul anticuplu, amplasat de regulă în coada fuselajului, pentru a contracara mișcarea de rotație, așa cum se întâmplă în cazul unui elicopter clasic.
Cele patru motoare electrice sunt alimentate de un generator de la bord ce produce electricitate.
SureFly se așteaptă la o autonomie de 112 kilometri, însă aceasta ar putea crește odată cu perfecționarea tehnologiilor. Elicopterul SureFly poate avea aplicații în agricultură, transport persoane și chiar aplicații militare.

Elicopterul SureFly la prima decolare

Elicopterele electrice sunt abia la început de drum. Succesul dronelor a impulsionat acest segment, companii din Statele Unite ale Americii și China lucrând intens la drone personale și elicoptere electrice. Principalul avantaj al acestor aparate constă în întreținerea mai ușoară și mai ieftină.
În prezent, elicopterele cu piston precum Robinson R22 sau RotorWay A600 Talon sunt cele mai ieftine de achiziționat și de operat.

Lasă un răspuns