Volkswagen va construi motoare asistate electric

Volkswagen nu renunță la motorul cu ardere internă. Grupul auto german mai are o serie de tehnologii pregătite să crească eficiența motoarelor și să reducă și mai mult consumul de motorină al celebrelor TDI-uri.
Volkswagen dezvoltă un nou tip de motor TDI de 2 litri, ce va fi asistat de motoare electrice, alimentate de o baterie litiu-ion. Din ce bănuim, este posibil ca pompele motorului (de apă, de ulei, de alimentare) și chiar turbina să fie rotite de motoare electrice, parțial sau în totalitate. Această speculație se bazează pe design-ul unor proiecte futuriste ale industriei auto, cum ar fi Mercedes Project One.
Motoarele TDI de 2 litri, cu sistem micro-hibrid de 12 volți, de la VAG, vor veni în versiuni cu 136 CP și 204 CP.
Grupul Volkswagen va construi și motoare pe GPL, pentru a reduce media emisiilor de CO2 ale automobilelor sale. Noul motor TGI Evo de 1.5 litri, derivat din actualul motor TSI, va utiliza GPL din fabrică.
În anii următori, Volkswagen Golf va fi disponibil cu un sistem micro-hibrid la 48V. Automobilul va reuși consumuri excepționale în oraș, având capacitatea de a opri motorul termic în mers, atunci când șoferul se pregătește să oprească la semafor. Un motor electric va ajuta la pornirea automobilului de pe loc, astfel, dacă coloana de mașini se deplasează 10 metri, Golf va fi capabil să se miște în modul electric, fără a porni motorul termic.

Volkswagen Polo 2018
Volkswagen Polo 2018

Lasă un răspuns