Armata americană privește spre scuterul electric EZRaider

EZRaider

Armata americană caută soluții practice pentru mișcarea mai rapidă a militarilor în condiții de teren dificil. Unul dintre mijloacele de transport care au atras atenția oficialilor americani este EZRaider.

Testele sunt programate să înceapă în curând prin programul AEWE (Army Expeditionary Warrior Experiments) și vor avea loc în Fort Benning, Georgia. Armata SUA folosește AEWE pentru a efectua o serie de jocuri de război și lupte experimentale, pentru a le oferi soldaților posibilitatea de a testa echipamente noi.

EZRaider este disponibil într-un număr mare de variante, cu o putere cuprinsă între 2,4 kW și 18 kW, iar capacitatea bateriei este cuprinsă de la 1,7 kWh la 3 kWh. Opțiunile sunt disponibile fie pentru tracțiunea cu roțile din spate, fie pentru tracțiunea integrală.

EZRaider
EZRaider

Soldații pot folosi astfel e vehicule individuale pentru a se deplasa prin păduri, pe drumuri înguste sau chiar pe cărări montane. EZRaider crește distanțele ce pot fi parcurse de soldații în medii inaccesibile altor vehicule militare.