Taxa de prima inmatriculare va fi redusa

Taxa de prima inmatriculare care avea ca scop protejarea industriei de automobile din Romania va fi din nou modificata. Taxa de prima inmatriculare auto va fi redusă la un nivel inferior celui actual, care este de trei ori mai mare comparativ cu valorile din luna iulie 2008, existând posibilitatea ca statul să restituie diferenţa de bani proprietarilor de vehicule care au achitat taxa la valoarea triplată, iar ulterior, până în vară, va fi promovat un proiect de lege prin care va fi instituită o taxă anuală pentru toţi poluatorii, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
„Taxa va folosi aceleaşi principii, dar coeficienţii nu vor mai fi la fel de mari. Asta pe termen scurt, pentru că am spus că vom introduce în Parlament un proiect de lege care să reprezinte o taxă anuală pentru toţi poluatorii. Până atunci, se va aplica noua taxă. Este vorba de grame de dioxid de carbon şi de capacitatea motorului, acelea vor fi cele două elemente care se vor lua în calculul noii taxe. Acum în prima fază, eliminăm triplarea taxei auto”, a spus Nemirschi.
Proprietarii de vehicule cu motor Euro 4 vor fi în continuare scutiţi de la plata taxei.
Ministrul a arătat totodată că proprietarii de vehicule care nu au încheiat procedurile de înmatriculare până la 15 decembrie 2008, dată începând de la care taxa de poluare auto a fost plătită la o valoare triplată, vor beneficia de o „păsuire”.
In Europa fiecare stat isi protejeaza piata auto interna prin diverse modalitati desi piata ar trebui sa fie libera. Masurile sunt luate pentru garantarea locurilor de munca si cresterea veniturilor la buget.
Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns