Sondaj BestJobs – 75% dintre angajati recunosc efectele crizei economice la locul de munca

Un ultim sondaj efectuat pe BestJobs.ro, pe un lot de 1810 respondenti a segmentat intervalele intre care se resimt consecintele situatiei economice la locurile lor de munca.
Daca urmarile imediate s-au vazut in disponibilizarile efectuate de marile fabrici de productie si micsorarea dramatica a numarului ofertelor de munca, si persoanele angajate resimt presiunea crizei: 35% se considera afectate direct, 40% nominalizeaza amenintarea ca fiind simtita, 21% se simt deloc sau foarte putin afectate si doar 4% se declara nehotarate in fata acestei situatii.
Sondajul privind criza economica la locul de munca, desfasurat in intervalul 16-18 decembrie 2008 pe un esantion de 1810 subiecti, a inregistrat urmatoarele rezultate:
1. Deloc – 10,60%
2. Foarte putin – 10,55%
3. Da, se face simtita – 40,27%
4. Ma afecteaza direct – 34,53%
5. Nu stiu – 4,05%
Amploarea fenomenului s-a masurat statistic si pe Forumul BestJobs unde frecventa termenului `criza` in comentariile utilizatorilor a inregistrat o crestere consecutiva in ultimele luni, cu 400% in luna octombrie fata de septembrie si noiembrie fata de octombrie. Forumul BestJobs gazduieste discutii de specialitate si generale pe subiecte profesionale, avand misiunea declarata de a ajuta atat pe cei care cauta un job, cat si angajatii sa evolueze in cariera.
sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns