Panouri fotovoltaice pentru Prius

Panourile fotovoltaice reusesc sa produca energie electrica atunci cand sunt expuse la surse puternice de lumina dar nu suficienta pentru a propulsa un vehicul.
Greg Johanson, un impatimit al automobilelor solare, a inceput sa fabrice impreuna cu compania „Solar Electrical Vehicles” un kit cu panouri fotovoltaice ce se poate monta pe acoperisul oricarei masini.
Atunci cand acesta livreaza energia electrica catre acumulatorii unui autoturism Toyota Prius autonomia acestuia poate creste cu aproape 13 kilometri.
Compania colaboreaza cu Kyocera pentru dezvoltarea panourilor solare. Celulele fotovoltaice sunt protejate intr-o carcasa din fibra de sticla si sunt livrate in pachet cu un invertor si instructiunile de montaj.
Pe parcursul unei zile insorite sistemul genereaza 1300W, si incarca bateriile chiar si atunci cand masina este parcata.
Pretul de 3500 de dolari pentru un astfel de kit, pe care ar trebui sa vi-l montati singuri, este un pic exagerat si poate descuraja si pe cei mai impatimiti sustinatori ai energiei verzi.

Toyota Prius cu acoperis solar
Toyota Prius cu acoperis solar

Lasă un răspuns