Home » Social » Pretul benzinei in Europa

Pretul benzinei in Europa

Alinierea preturilor pentru combustibil la cele europene creeaza o stare de neliniste printre soferi. Uniunea Europeana (si in special Franta si Germania) doresc sa-si protejeze interesele in fata produselor mai ieftine din Europa de Est si in acest scop au grija ca toti factorii de cost care intra in alcatuirea pretului final sa fie la un nivel ridicat. Oricum am privi Romania are unul dintre cele mai mici preturi ele benzinei asa dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos.

Pretul benzinei in Europa

Pretul benzinei in Europa


Sursa: energy.eu
Update: Date mai noi gasiti pe site-ul Institutului European de Statistica, clasamentul este cam acelasi.

Etichete: , , , , ,
Postat de in data de 31 decembrie 2010. In categoria Social. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

4 Responses to Pretul benzinei in Europa

 1. Mihai

  Salut, sa nu uitam ca preturile din tabelul tau sunt din aprilie 2010, iar intre timp pretul a crescut si in Romania la 1,17Euro, urmand ca de la 1 ianuarie sa creasca din nou datorita majorarii accizelor.

 2. admin

  Am cautat pe site-ul Institutului European de Statistica (Eurostat). Cele mai noi date sunt din octombrie 2010, clasamentul este acelasi, nu este schimbat prea mult. Cea mai scumpa benzina e in Grecia si Olanda cam 1.5 euro (6.42 ron la cursul de astazi)iar cea mai ieftina in Bulgaria 1.017 euro (4.35 ron). Sa speram ca astora nu le vin idei sa o scumpeasca si mai rau.

 3. Mihai

  In seara asta, la OMV, benzina fara plumb de 95 are pretul/litru de 5.09 RON, asta inseamna 1,18 Euro.

 4. Black Weather

  Din Capital: În Austria se întâlnește aceeași situație, dimineaţa este afişat un preţ pe litrul de motorină de 1,229 euro, iar după amiază, la aceeaşi staţie, preţul este de 1,336 euro, o creştere de 10,7 cenţi, în doar câteva ore, fără nici o explicaţie.

You must be logged in to post a comment Login

center>