Modelul Tesla Model S va fi mai profitabil decat Nissan Leaf

Principalul element ce stabileste pretul unui vehicul electric este costul acumulatorilor. J.B. Straubel (chief technology officer pentru Tesla) a declarat pentru Bloomberg va folosi pentru Model S acumulatori litiu ion mai mici si mai ieftini decat cei ce alimenteaza modelul Nissan Leaf.
Nissan dezvolta tehnologii pentru acumulatorii cu litiu de mai bine de 20 de ani iar cantitatile comandate pentru Leaf sunt de ordinul sutelor de mii, fapt care se reflecta in pret. Tesla doreste sa fabrice aproximativ 20.000 de unitati anual. Compania spera sa plateasca in jur de 200 de dolari pe kWh la achizitionarea acumulatorilor, o cifra prea optimista data fiind realitatea pietei. Bateriile pentru Nissan Leaf sunt in schimb mult mai scumpe conform declaratiei date de Mark Perry (sef de productie pentru Nissan in America de Nord) pentru The Wall Street Journal.
Grupul de acumulatori cu o putere de 24KWh costa aproximativ 18.000 de dolari, adica nu mai putin de 750 de dolari pentru un KWh. Avand in vedere ca in 6 ani va trebui sa platiti 18.000 de dolari sa inlocuiti acumulatorii cati dintre voi va mai dorit un automobil electric?!

Tesla Model S

Lasă un răspuns